quarry

quarry


Phyllida Barlow, 2018

British Artist Phyllida Barlow has been commissioned by Nicky & Robert Wilson to create a permanent site-specific commission for the collection at Jupiter Artland Foundation, for our tenth anniversary.

Nestled in the woodland, quarry brings together three sculptural objects made from concrete and steel, with Barlow’s signature textural surfaces. 

The work features two trunk-like columns rising from the landscape and culminating in their own 'skyframe', that looms over the canopy mimicking the oak and beech trees that sit throughout Jupiter Artland’s estate. Completing the trio of structures is a mountainous flight of ruined steps.

This is Phyllida Barlow’s first permanent outdoor commission and is accompanied by a publication with essays by Jo Applin and the artist.